WMW - Split

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Okrugli stol posvećen ekološkim aspektima istraživanja ugljikovodika u Jadranu

okrugli-stol-ekoliskiCilj je omogućiti javno, moderirano i fokusirano sučeljavanje argumenata autora Studije i njezinih najoštrijih kritičara

Najavljeni novi ciklus istraživanja ležišta ugljikovodika u Jadranu jedan je od najvećih projekata u hrvatskoj energetici od neovisnosti na ovamo. Radi se o projektu koji je kompleksan u svim svojim segmentima, od planiranja i projektiranja, preko tehničkih i tehnoloških komponenti, do logističkih i organizacijskih aspekata. Ipak, možda i najosjetljiviji dio provedbe ovog projekta svakako je onaj okolišni, s obzirom da istraživanja i proizvodnja nafte na otvorenom moru može, u teoriji, izazvati katastrofalne posljedice po stanje okoliša i prirode. Da bi takav scenarij bio izbjegnut ključno je provesti adekvatnu procjenu rizika i mogućih utjecaja istraživanja ugljikovodika na okoliš, temeljem te procjene odrediti prihvatljive i dopuštene opsege zahvata, formulirati konkretne mjere zaštite od neželjenih posljedica, regulirati mjerljive kriterije kontinuirane procjene utjecaja na okoliš, te ustrojiti kvalitetni sustav nadzora provedbe svih ranije utvrđenih mjera.

Taj proces u Hrvatskoj je započeo donošenjem Strateškoj studiji utjecaja na okoliš Okvirnog plana i programa istraživanja i eksploatacije ugljikovodika. Taj dokument od 16. siječnja nalazi se u javnoj raspravi, a potaknuo je veliki interes, ali i oštre kritike u dijelu javnosti, ponajviše ekološkim udrugama i aktivistima.

U sklopu svoje konferencije Energy Investment Forum, Poslovni dnevnik organizira okrugli stol posvećen ekološkim aspektima istraživanja ugljikovodika u Jadranu. Panel diskusija održat će se dva dana nakon formalnog završetka javne rasprave o Strateškoj studiji, a osnovna tema diskusije bit će analiza svih pristiglih pitanja, sugestija i prigovora pristiglih tijekom trajanja javne rasprave.

Cilj je omogućiti javno, moderirano i fokusirano sučeljavanje argumenata autora Studije i njezinih najoštrijih kritičara.

Rasprava će se održati 19. veljače u dvorani Ljude konferencijskog centra Forum u Zagrebu (Radnička cesta 50 - Green Gold Centre), s početkom u 11 sati.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
358670