WMW - Split

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Samo je hotel ‘Park’ dobio novce iz fonda za regionalni razvoj

fondzaregrazIako od političara i konzultanata u zadnjih nekoliko godina stalno slušamo o mogućnostima koje strukturni i investicijski fondovi Europske unije pružaju za razvoj domaćeg poduzetništva, čini se da se u našem gradu još uvijek stidljivo poseže za  iz Bruxellesa.

To potvrđuje i činjenica da je u području malog i srednjeg poduzetništva tijekom 2014. odobren samo jedan projekt iz Splita koji će se financirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a to je obnova hotela “Park”. Što se tiče proizvodnje, s područja cijele Dalmacije nije prošao ni jedan projekt iako se baš u tom sektoru može povući najviše sredstava, a tek potom slijede poljoprivreda, odnosno proizvodnja i prerada , i turizam.

– Kada je o turizmu riječ, važno je znati da Bruxelles traži inovativnost. Dakle, ne obične hotele i kampove, nego sve vrste drugačijih i modernijih djelatnosti, poput eko-etno sela, avanturističkog turizma, aqua parkova... – kaže KrešimirBudiša, direktor konzultantske tvrtke “UHY savjetovanje”.

Mogućnosti koje fondovi nude i  koji privatnicima stoji na raspolaganju uistinu su impresivni, no svaki projekt potrebno je temeljito razraditi, potkrijepiti ga odgovarajućom dokumentacijom i, najvažnije, biti dosljedan u njegovoj provedbi.

– Sredstva iz europskih fondova nisu neki virtualan novac koji nam je pao s neba, već je to novac poreznih obveznika zemalja članica, dakle i nas samih. Upravo zbog toga procedure su komplicirane, kako ne bi došlo do toga da korisnici moraju vraćati sredstva zbog nepravilnosti – ističe Sanja Fišer, voditeljica Službe za programiranje i vrednovanje EU projekata Ministarstva poduzetništva.

Prema njezinim riječima, za bolje rezultate potrebno je preokrenuti opću poduzetničku klimu u Hrvatskoj.
– Istraživanja pokazuju da brojni ljudi vide poduzetništvo kao šansu za uspjeh, ali opire se upuštanju u njega – kaže Fišer.

Izvorno: slobodnadalmacija.hr

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
358690