WMW - Split

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Društvo Marjan: Grad hoće postaviti kanalizaciju u zaštićenom dijelu Park šume za ilegalne graditelje

drustvo-marjanIz Društva Marjan oglasili su se oko planiranih komunalnih zahvata na Marjanu.

- Grad Split na svojim službenim stranicama objavio je javni poziv za uvid u spis za zahvat izgradnje vodoopskrbnog i kanalizacijskog cjevovoda u ulici Pod Kosom – Meje u postupku izdavanja lokacijske dozvole na zahtjev Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Na prvi pogled čini se rutinski i poželjan zahvat poboljšanja životnih uvjeta građana Splita.

Međutim, nigdje u pozivu ne spominje se da će se glavnina zahvata odvijati u zaštićenom dijelu prirode Park šumi Marjan.

Ne spominje se niti da će se zahvat odvijati na parcelama u Park šumi Marjan za koje se traži legalizacija protupravno izgrađenih i još uvijek nedovršenih stambenih višekatnica sa stanovima za tržište (str. 28. Zahtjeva za izmjenu PPU i GUP na službenim stranicama Grada Splita - http://www.split.hr/Default.aspx?sec=1606)

Ne spominje se niti zašto zahvat predviđa postavljanje kanalizacijskih cijevi duboko u Park šumu Marjan do parcela na kojima ne postoje nikakve građevine.

Radi li se o stvaranje preduvjeta za nove gradnje na parcelama koje nisu izgrađene?

Tko je to i s kojim pravom odlučio da građani Splita koji poštuju zakone RH i uredno podmiruju svoje financijske obveze prema Gradu Splitu i tvrtkama u vlasništvu Grada, plaćaju postavljanje vodovodne i kanalizacijske infrastrukture onima koji su se ogriješili o zakone RH protupravno gradeći zgrade u zaštićenom dijelu prirode Park šumi Marjan?

Sve ovo su pitanja na koja zahtijevamo odgovore, jer građani Splita zaslužuju znati što se sve financira njihovim sredstvima - navodi Upravni odbor Društva Marjan u svom priopćenju.

 

Izvorno: Slobodna Dalmacija

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
358663