WMW - Split

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Nakon 10 godina: Policija pronašla ukradenu sliku vrijednu nekoliko milijuna

ukradena slika splitNakon 10 godina splitska policija je pronašla sliku Svete Marije Magdalene staru više od 300 godina koja ima višemilijunsku vrijednost.

Slika je ukradena krajem kolovoza 2005. iz crkvice Svete Mande na Marjanu i sada će biti vraćena Župi Svetog Križa kojoj i pripada. 

Slika promjera 76x 74 cm je rad nepoznatog autora iz mletačke škole slikarstva a djelo potiče s kraja sedamnaestog stoljeća. Izrađena je u tehnici ulje na platnu i uokvirena drvenim rezbarenim okvirom. 

Splitska policija zna identitet osobe koja je ukrala tu sliku u razdoblju od 21-24. kolovoza 2005. Počinitelj A.S. rođen je 1981. i za života je bio ovisnik te je 2011 godine umro u četrdesetoj godini života. 

Kako nije mogao ili nije znao prodati sliku jer ne dolazi iz krugova trgovaca umjetnina, godinu dana prije svoje smrti a pet godina od krađe,vrijednu sliku je ostavio na čuvanje jednom Splićaninu, svom poznaniku. Ni on kao ni kradljivac nije osoba iz umjetničkih krugova i sve ovo vrijeme nije ni znao pravu vrijednost slike koju je držao u svom podrumu zamotanu u plahtu na kojoj su ležale odbačene stare i gotovo rashodovane stvari, piše Slobodna Dalmacija. 

"Ta osoba kod koje je slika pronađena je zaradio kaznenu prijavu zbog prikrivanja za što je zapriječena kazna do tri godine zatvora. Nakon dojave građana djelatnici Druga policijske postaje i Službe organiziranog kriminaliteta su u zadnjih dvadset dana proveli opsežno krim-istraživanje koje je dovelo do ovog rezultata. Mi smo od državnog odvjetništva 
prethodno ishodili nalog za pretres prostorija osobe kod kojega je slika bila,a nakon toga smo obavijestili Konzervatorski odjel u Splitu koji nam je potvrdio da se radi o orginalnom djelu velike vrijednsoti" rekao je na načelnik Sektora krim-policije Pu splitsko dalmatinske,Josip Buljan.

 

 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
358716